vrijdag 27 december 2013

Rembrandt Boekenpakket (2 boeken)


= Artikel: Rembrandt Boekenpakket (2 boeken)
= Labels: Boeken
= Beschrijving: Boekenpakket van twee boeken over de wereldberoemde Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn (1606-1669); over zijn leven en zijn werk(en). Boek A - met als titel ‘Rembrandt tentoonstelling’ - bevat de afbeeldingen van 101 schilderijen van Rembrandt, van de Rembrandt-tentoonstelling - ter herdenking van de geboorte van Rembrandt op 15 juli 1606 – van de geëxposeerde schilderijen in het Rijksmuseum te Amsterdam en in Museum Boymans te Rotterdam; beide in 1956. Voorin het boek staan onder andere alle namen van ere-comitéleden en van de inzenders en beheerders van de schilderijenverzamelingen van Rembrandts schilderijen, en daar is ook een register opgenomen met enkele levensdata van Rembrandt. Van alle 101 schilderijen is een afbeelding afgedrukt, met een uitgebreide toelichting in de Nederlandse taal en een verkorte toelichting in de Engelse taal. Dit boek bevat achterin een lijst met archiefstukken betreffende Rembrandt, een Register van inzenders van de tentoonstelling en een Inhoudsopgave. Boek B beschrijft het leven en werk(en) van Rembrandt.
= Kleur: A. Rode omslag met blauwe opdruk en zwart-wit foto op de cover; het boek bevat zwart-wit afbeeldingen van alle schilderijen. B. Goudkleurige omslag met zwart-wit opdruk en met zwart-witte illustraties.
= Staat: Gebruikt, in goede staat.
= Prijs (exclusief verzendkosten): € 8,50
= Formaat: Hoogte 20 cm, breedte 14 cm en dikte 2,5 cm.
= Gewicht: 480 gr.
= Soort post: Briefpost
= Schrijvers: A. A. van Schendel. B. Mej. Drs. A.A.E. Vels Heijn (wetenschappelijk ambtenaar bij de afdeling Schilderijen van het Rijksmuseum te Amsterdam), onder hoofdredactie van C.J.J. Wiedhaup.
= Titel: A. Rembrandt Schilderijen. B. Rembrandt 1606-1669.
= Uitgever: A. Rijksmuseum te Amsterdam & Museum Boymans te Rotterdam. B. Stichting IVIO te Amsterdam.
= Druk: A. 2e herziene druk. B. 2e uitgebreide druk (jubileum-editie ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de AO-serie van uitgever IVIO)
= Jaar: A. 1956. B. 1969.
= Aantal pagina’s: A. 215. B. 20. Totaal 235.
= Serie: B. Actuele Onderwerpen (AO) nummer 1250
= Nummer: 000299

Geen opmerkingen:

Een reactie posten